Kuih Penyaram Sarawak / Kuih Tradisional Sarawak
Kuih penyaram gula apong tradisi sarawak. Kuih penyaram ( istilah orang sarawak). Banyak resepi penyaram yang orang share. Dalam artikel ini jom cuba sediakan sendiri 5 jenis kuih tradisional sarawak seperti di bawah. Air 120ml ( boleh tambah air lagi . Cara masak kuih penyaram sarawak stail. Bagi pengguna facebook, kuih penyaram atau kuih jawa mula menjadi perhatian kerana .
~ dibuat dengan adunan tepung gandum tepung beras dan gula apong. Terima kasih kerana menonton.*2 cawan air suam. Dalam artikel ini jom cuba sediakan sendiri 5 jenis kuih tradisional sarawak seperti di bawah. Jangan keliru ya antara kuih peneram dan kuih penyaram. 500g tepung gandum 100g tepung beras 650 air(200ml air pns+450ml air kosong) 3/4 sudu teh garam 500g gula apong/gula melaka. Air 120ml ( boleh tambah air lagi . Malah ada yang cuba untuk memasak kuih tradisional kegemaran. Kuih penyaram gula apong tradisi sarawak. Resepi ini saya siapkan sendiri semasa pkp dan boleh digunakan bersama. Bagi pengguna facebook, kuih penyaram atau kuih jawa mula menjadi perhatian kerana .
500g tepung gandum 100g tepung beras 650 air(200ml air pns+450ml air kosong) 3/4 sudu teh garam 500g gula apong/gula melaka.
Jangan keliru ya antara kuih peneram dan kuih penyaram. ~ dibuat dengan adunan tepung gandum tepung beras dan gula apong. Resepi ini saya siapkan sendiri semasa pkp dan boleh digunakan bersama. 1 cawan kecil gula pasir; Kuih penyaram ( istilah orang sarawak). Banyak resepi penyaram yang orang share. Malah ada yang cuba untuk memasak kuih tradisional kegemaran. Kuih penyaram gula apong tradisi sarawak. Terima kasih kerana menonton.*2 cawan air suam. 500g tepung gandum 100g tepung beras 650 air(200ml air pns+450ml air kosong) 3/4 sudu teh garam 500g gula apong/gula melaka.
500g tepung gandum 100g tepung beras 650 air(200ml air pns+450ml air kosong) 3/4 sudu teh garam 500g gula apong/gula melaka. Jangan keliru ya antara kuih peneram dan kuih penyaram. Cara buat kuih penyaram sarawak. Resepi ini saya siapkan sendiri semasa pkp dan boleh digunakan bersama. Kuih penyaram ( istilah orang sarawak). Sejak pkp ni macam2 kuih orang try buat termasuklah kuih penyaram. Dalam artikel ini jom cuba sediakan sendiri 5 jenis kuih tradisional sarawak seperti di bawah.
Cara masak kuih penyaram sarawak stail. 500g tepung gandum 100g tepung beras 650 air(200ml air pns+450ml air kosong) 3/4 sudu teh garam 500g gula apong/gula melaka. Air 120ml ( boleh tambah air lagi . Kuih penyaram gula apong tradisi sarawak. Pertama sekali, gaul tepung gandum dan tepung beras terlebih dahulu. Cara buat kuih penyaram sarawak. Resepi ini saya siapkan sendiri semasa pkp dan boleh digunakan bersama.
Sejak pkp ni macam2 kuih orang try buat termasuklah kuih penyaram.
Banyak resepi penyaram yang orang share. Cara masak kuih penyaram sarawak stail. Cara buat kuih penyaram sarawak. 1 cawan kecil gula pasir; Malah ada yang cuba untuk memasak kuih tradisional kegemaran. Terima kasih kerana menonton.*2 cawan air suam. Resepi ini saya siapkan sendiri semasa pkp dan boleh digunakan bersama. Air 120ml ( boleh tambah air lagi . Dalam artikel ini jom cuba sediakan sendiri 5 jenis kuih tradisional sarawak seperti di bawah. Kuih penyaram gula apong tradisi sarawak. Sejak pkp ni macam2 kuih orang try buat termasuklah kuih penyaram. Bagi pengguna facebook, kuih penyaram atau kuih jawa mula menjadi perhatian kerana . Pertama sekali, gaul tepung gandum dan tepung beras terlebih dahulu. 500g tepung gandum 100g tepung beras 650 air(200ml air pns+450ml air kosong) 3/4 sudu teh garam 500g gula apong/gula melaka. Kuih penyaram ( istilah orang sarawak). ~ dibuat dengan adunan tepung gandum tepung beras dan gula apong.
~ dibuat dengan adunan tepung gandum tepung beras dan gula apong. Sejak pkp ni macam2 kuih orang try buat termasuklah kuih penyaram. Banyak resepi penyaram yang orang share. Malah ada yang cuba untuk memasak kuih tradisional kegemaran. 1 cawan kecil gula pasir; 500g tepung gandum 100g tepung beras 650 air(200ml air pns+450ml air kosong) 3/4 sudu teh garam 500g gula apong/gula melaka.
~ dibuat dengan adunan tepung gandum tepung beras dan gula apong. Air 120ml ( boleh tambah air lagi . Resepi ini saya siapkan sendiri semasa pkp dan boleh digunakan bersama. Kuih penyaram ( istilah orang sarawak). 1 cawan kecil gula pasir; Dalam artikel ini jom cuba sediakan sendiri 5 jenis kuih tradisional sarawak seperti di bawah. Malah ada yang cuba untuk memasak kuih tradisional kegemaran.
Malah ada yang cuba untuk memasak kuih tradisional kegemaran.
Sejak pkp ni macam2 kuih orang try buat termasuklah kuih penyaram. Kuih penyaram gula apong tradisi sarawak. Banyak resepi penyaram yang orang share. Bagi pengguna facebook, kuih penyaram atau kuih jawa mula menjadi perhatian kerana . Malah ada yang cuba untuk memasak kuih tradisional kegemaran. Resepi ini saya siapkan sendiri semasa pkp dan boleh digunakan bersama. Cara buat kuih penyaram sarawak. Pertama sekali, gaul tepung gandum dan tepung beras terlebih dahulu. Dalam artikel ini jom cuba sediakan sendiri 5 jenis kuih tradisional sarawak seperti di bawah. ~ dibuat dengan adunan tepung gandum tepung beras dan gula apong. Kuih penyaram ( istilah orang sarawak). 500g tepung gandum 100g tepung beras 650 air(200ml air pns+450ml air kosong) 3/4 sudu teh garam 500g gula apong/gula melaka. Terima kasih kerana menonton.*2 cawan air suam. 1 cawan kecil gula pasir;
Kuih Penyaram Sarawak / Kuih Tradisional Sarawak. Cara buat kuih penyaram sarawak. Banyak resepi penyaram yang orang share. Resepi ini saya siapkan sendiri semasa pkp dan boleh digunakan bersama. Terima kasih kerana menonton.*2 cawan air suam. ~ dibuat dengan adunan tepung gandum tepung beras dan gula apong. 1 cawan kecil gula pasir; Sejak pkp ni macam2 kuih orang try buat termasuklah kuih penyaram.
Kuih penyaram gula apong tradisi sarawak. Banyak resepi penyaram yang orang share. ~ dibuat dengan adunan tepung gandum tepung beras dan gula apong. 1 cawan kecil gula pasir;
500g tepung gandum 100g tepung beras 650 air(200ml air pns+450ml air kosong) 3/4 sudu teh garam 500g gula apong/gula melaka. Cara masak kuih penyaram sarawak stail. Dalam artikel ini jom cuba sediakan sendiri 5 jenis kuih tradisional sarawak seperti di bawah. Terima kasih kerana menonton.*2 cawan air suam.
Cara masak kuih penyaram sarawak stail.
Pertama sekali, gaul tepung gandum dan tepung beras terlebih dahulu.
Kuih penyaram ( istilah orang sarawak).
1 cawan kecil gula pasir;
Terima kasih kerana menonton.*2 cawan air suam.
Post a Comment for "Kuih Penyaram Sarawak / Kuih Tradisional Sarawak"